Nesten vinterferie


Hva skal du gjøre i vinterferien? Jobbe? På hytta med familien? Eller bare unne deg noen kvelder i sofaen med en god bok eller en film?


Vi gleder oss vilt til vinterferien. Å ha en hel uke sammen med de aller nærmeste er en luksus mange ikke har mulighet til. Men uansett om man bare har en helg, eller noen dager fri, så synes jeg det viktigste er at man kan senke skuldrene og lage et lite avbrekk fra en ellers hektisk hverdag.


For meg er det ikke så viktig akkurat hvor vi er i feriene. Vi kan være hjemme, ha byferie, eller dra på en hytte. Med små barn kan de fleste planer veltes av en barneforkjølelse, så vi tar en dag av gangen og ser hvor det bærer. Hverdagseventyrene finner vi der vi er uansett.


Det som i alle fall er sikkert er at ferietid er brettspilltid. Om vi ferierer hjemme, eller på vinterfjellet, spiller ingen rolle så lenge ferien er full av Munchkin, kortstokker og Okey. Munchkin er et utrolig morsomt spill som passer for de litt større. Det er et spill der vinn kan snus til tap på veldig kort tid, så det anbefales for lekne folk med konkurranseinstinkt. Okey er et tyrkisk spill som er like morsomt for de voksne som for barn ned til 7-8 år. Det er et strategisk spill som kan spilles på flere nivåer, litt som sjakk light.


Hvis alle er friske og det blir vinterfjellet på oss, er vår lille flokk såpass bedagelig anlagte at vi også liker å komme hjem i god tid før ferien er slutt. Det gir oss tid til å henge litt hjemme, og å finne på noen by-aktiviteter også. Historisk museum har for eksempel Middelalderverksted fra kl 12-13 tirsdag til fredag i vinterferien. Der kan barna lage egne gjenstander med håndverkskunst, eller bli med på fortellerstund fra middelalderen, og tilbudet er gratis for alle barn under 18 år.


Det som i alle fall er sikkert er at vi skal finne på fine hverdagseventyr uansett hvor vi er. Har du noen tips til hverdagseventyr man kan finne på i vinterferien?
74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle