top of page
IMG_5437.jpg

Oppvekst

Iselin Alvestad er det jeg het før jeg giftet meg, og jeg har beholdt navnet som forfatternavn.

Jeg ble født i 1978 i Oslo. I oppveksten brukte jeg mye tid på filmer og serier, og jeg leste alt jeg kunne komme over av bøker og tegneserier. 

Jeg vokste opp med Amiga 500, naboen hadde Commodore 64. Av naboens storebror fikk jeg være med på Arcon spillmesser fra jeg var ganske liten, og da storesøsteren min vant en Apple Macintosh Classic begynte jeg utforske de digitale fremskrittene. Særlig Bubble bubble og Pac-Man var store opplevelser.

 

Jeg elsket også å ri, og jeg spilte piano, fiolin og fløyte. Dessuten kunne jeg tegne i dagevis. Livet som supernerd var ganske komplett.

Studier

Den digitale utviklingen gikk videre, og det gjorde jeg også. Jeg begynte å studere, først statsvitenskap, men gikk så over til å fordype meg i informatikk med noe matematikk ved siden av. Etter mange år i kjelleren på mat. nat.-bygget ved Universitetet i Oslo bestemte jeg meg for at jeg måtte opp i sola igjen.

Jeg hadde drevet med Karate og Tae kwon do siden jeg var 13, og bestemte meg for å flytte til Hongkong for å lære Wing chun kung fu. Sammen med en venninne flyttet jeg til en Kung fu gym i Mong Kok i Hong Kong. Her prøvde jeg også å lære meg kantonesisk.

Etter dette flyttet jeg til Berlin. Der tok jeg en mastergrad i interkulturell kommunikasjon og konflikthåndtering. Masteroppgaven skrev jeg om FN, kollektiv sikkerhet og militær intervensjon. Det var krevende men også lærerikt og spennende.

Parallelt med masterstudiet skrev jeg utkastet til min første bok, og før jeg var ferdig med masteroppgaven fikk jeg tilbud fra Aschehoug om å utgi den første boken om Alanya der. Slik var det jeg ble forfatter. Mange spør meg om jeg visste at jeg skulle skrive helt fra jeg var liten, og ja, jeg visste nok det. Da jeg skrev en stil som 12-åring om meg selv om 20 år var jeg nettopp forfatter. Mormoren min, Ella Bråten, var også forfatter. Som yngste barn av åtte søsken fikk hun ikke ta utdanning, men hun lot seg ikke stoppe. Hun skrev og fikk publisert mange noveller, og hun fikk utgitt to bøker. Det var en bragd på den tiden, og hun er mitt forbilde.

Voksenliv

Ved siden av skrivingen har jeg jobbet mange år som samfunnsviter. Men fordi hjertet mitt tilhører historie- og tekstformidling har jeg de senere årene jobbet som kommunikasjonsrådgiver. 

Jeg er gift og har tre barn. Den første boken i serien om Alanya er dedisert til min eldste datter. Jeg var alene med henne de første årene, og det var krevende å få til å skrive ved siden av full jobb og i en alenemamma-tilværelse, men når man elsker noe får man det til. Natten er min magiske lomme av tid, og jeg liker aller best å sitte og skrive når verden er helt stille. Da jeg fikk barn nummer to og tre ble skrivingen lagt på hyllen for en stund, men jeg er nå i gang med nye og spennende prosjekter.

bottom of page