top of page

Veien følger hjertet

Alanya bor i en søvnig, liten landsby med onkelen Pip og tanten Munny. Men en dag invaderes landsbyen av brutale ryttere. Alanya rykkes ut av den fredelige tilværelsen da hun finner ut at rytterne er på jakt etter henne. Hun flykter og treffer trollmannen Kasimir. Etter hvert forstår Alanya at hun ikke er en helt vanlig jente, og at oppgjøret med ondskapen i landet også blir et oppgjør med ondskapen i hennes egen familie.

Veien til Domar

Mens Luan sitter fast i kongens fangehull drar Alanya og Haimo mot Domar for å oppheve forbannelsen som hviler over Aryak og kongeslekten r'Archir. De mektige ilddragene som følger dem på ferden blir uunværlige i isødet. Men i dragebyen venter heksa og den fryktinngytende Dimmiu.

Alanya finner ut at vennskap er en langt sterkere kraft enn all verdens magi - og at venner kan finnes der man minst venter det.

Kampen om Aryak

Alanya og Haimo er på vei til Trolldomsrådet etter å ha hjulpet Absalon og ørkenkrigerne hans med å styrte tyrannen Zarrab. Aryak og Lubana er på randen av krig, og rådet er splittet. Eolande forsvinner og Olwens makt vokser. Alanya ser bare én mulighet: Hun må dra for å finne Eolande. 

Kampen om Aryak er den femte og siste boken i serien om Alanya.

Dragene våkner

Det er fredelig vår i Aryak etter at Alanya og hjelperne hennes klarte å fordrive heksa fra hovedstaden. Men så begynner Pip, som forvalter tronen i Alanyas sted, å forandre seg. Også Haimo oppfører seg underlig. Langsomt går det opp for Alanya at noe er veldig galt. Aryak lider fremdeles under forbannelsen, og Alanya er den eneste som kan gjøre noe med det. Men for å greie det må hun vekke dragene.

Absalons krigere

Etter å ha beseiret isdragene og midlertidig satt heksa Olwen ut av spill, drar Alanya og Haimo mot ørkenen for å finne opprørslederen Absalon. Han kjemper mot Aryaks undertrykkelse av Lubana, landet i sør. Men ikke alle av Absalons krigere er like begeistret for å se Alanya.

Bibliografi

Alanya – Kampen om Aryak (Aschehoug, 2012)

Alanya – Absalons krigere (Aschehoug, 2010)

Alanya – Veien til Domar (Aschehoug, 2009)

Alanya – Dragene våkner (Aschehoug, 2008)

Alanya – Veien følger hjertet (Aschehoug, 2007)

bottom of page