top of page

Snøfokk og vintersol


Det er noe med disse vinterdagene som er helt spesielle. Dager fylt av snøfokk og vintersol får meg til å løpe ut, ta bilder og danse i snøen. Dette er en del av mine hverdagseventyr. Hva er dine hverdagseventyr?


Jeg tror mange av oss trenger litt eventyr i hverdagen. Uten eventyrene går dagene lett så fort. De blir som en strøm av øyeblikk som kverner gjennom et hamsterhjul. Men hverdagseventyrene stopper kvernen, skaper pusterom og farger øyeblikkene og dagene.


Mange av mine hverdagseventyr handler om å skape. Noen jeg kjenner liker å strikke. Noen maler. Noen skriver. Noen syr. Noen lager fantastiske kaker. Andre liker å sykle, å løpe, eller å gå langt inn i marka på ski. Noen går toppturer. Noen driver med musikk. Andre gamer. Det viktigste er ikke hva man gjør, eller om andre legger merke til det man driver med. Det som teller er å finne ut hva som er dine hverdagseventyr og hva som bringer glede og eventyr til din hverdag.


Personlig liker jeg å skrive, ta bilder og å male. Og så liker jeg å ri. Å ri får jeg ikke gjort så ofte, men å skrive eller fotografere kan jeg gjøre nesten hvor som helst og når som helst. Det gir meg akkurat det pusterommet jeg trenger i hverdagen for ikke å bli slukt av hamsterhjulet.


Hemmeligheten bak de små eventyrene er å anerkjenne dem, tror jeg. Det er så lett å la seg sluke av andres historier om reiser til flotte steder og møter med spennende mennesker. Men kanskje kan det være vel så fint å ha sitt eget lille eventyr i en helgedag eller en hverdag. Det trenger ikke å være noe stort eller flott. Alt som trengs er et lite øyeblikk som gjør en glad, et øyeblikk man er helt tilstede, og livet strømmer igjennom en.


Det er mange eventyr å finne i en by, men om vinteren kan byen lett bli grå og våt. Da er det godt å komme ut i naturen, synes jeg. Der finner jeg alltid nye eventyr, og glitrende, urørt snø er noe av det fineste jeg vet. Det renser sjela og tankene.
302 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page