top of page

Et ønske for 2019

For en helg det har vært. Vintersol, skarp luft og myk snø. De dagene vinteren er sånn får jeg lyst til å komme meg ut, puste dypt og bare være. Og når jeg kommer inn igjen er hodet klart. Varmen kryper inn i kroppen, men opplevelsene blir hengende igjen, og med ett er de viktige tingene i livet mye tydeligere. For meg er 2019 et år som handler om vennskap, familie og arbeid. Hva handler 2019 om for deg?


Da jeg var ungdom hadde jeg ingen klare tanker om hvordan jeg skulle bygge opp et godt liv. Jeg var ikke klar over at dette var en oppgave som var opp til meg selv. Jeg trodde at livet var noe som bare skjedde med meg, og at jeg måtte følge med dit livet tok meg. Men etter hvert begynte det å gå opp for meg at livet bygges opp av alle de små valgene. Det var da jeg tok grep og bestemte meg for å bygge et godt liv.


Deler av livet består av flaks og uflaks, det er helt klart. En skakkjørt helse kan komme ramlende ned over en som et lass av uflaks. Man kan også ha flaks og treffe en personen som man skjønner at man ønsker å dele livet sitt med, eller kanskje man finner drømmejobben. Flaks og uflaks handler også mye om hvilken familie eller hvilken situasjon man er født inn i. Det handler altså i stor grad om ting som skjer med en, men som man ikke har noen særlig mulighet til å kontrollere.


Men det man kan gjøre noe med er alle de små valgene som man selv kan ta oppi det som livet tildeler en. For selv med skjør helse kan man ta små, men viktige valg som i løpet av et liv kan gjøre en forskjell. Man kan prøve å velge nok søvn. Man kan velge å spise i alle fall ett sunt måltid i løpet av en dag. Man kan prøve å være litt god med seg selv. Og selv om man hadde flaks og traff den personen man ønsker å dele livet med må man likevel, med alle små valg, velge den personen, og kjærligheten og teamarbeidet, hver eneste dag. Summen av disse valgene kan være med på å definere et helt liv.


Noen av de aller viktigste valgene man gjør i livet er valg av venner. For har man uflaks med kjærlighet og familie har man likevel muligheten til å forsøke å velge de gode vennskapene. Gode vennskap utvikles ofte over mange år, og det tar tid å føle seg frem mot hverandre, bygge tillit og nærhet. Selv er jeg så heldig å ha en mann som er min aller beste venn. Det var helt usannsynlig flaks at jeg fant ham, eller at han fant meg. Men etter at vi fant hverandre har hver dag inneholdt masse små valg. Hvordan bygge opp et godt forhold? Hvordan bygge opp en trygg flokk? Hvordan bygge tillit? Hvordan lære å si unnskyld? Hvordan velge et godt liv sammen?


I 2019 ønsker jeg å jobbe for å bygge en sterk og trygg flokk, nære og ekte vennskap, og en best mulig arbeidssituasjon.


Hva ønsker du for deg selv i 2019?


Her er et bilde av meg og mannen min. Heldigvis er han glad i å kle seg ut. Det er jeg også.

323 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page