top of page

Er du værsyk?Har du funnet noen hverdagseventyr denne uken? Kanskje du etter hvert får lyst til å dele? Helgen som var fikk jeg melding fra en venninne som var ute med nevøene sine på jakt etter hverdagseventyrene sammen med dem. Jeg blir så glad for sånne meldinger.


Nå laver det ned ute. Snøen daler i store flak. I dag var jeg en tur inne i byen. Snøen blir ikke helt det samme der. Det er varmere og våtere, og snøen smelter og blir til slaps og brun gørr. På radioen ønsker de seg annet vær. Men jeg elsker snøværet. Med en gang jeg kommer ut av byen igjen blir verden hvit og vakker, og jeg kan senke skuldrene og puste.


Det er mange som har spurt meg hvordan jeg klarer å holde humøret og energien oppe gjennom de mørke og kalde vintermånedene. Mormor kalte det å være værsyk. Da jeg var yngre ble jeg trøtt og uopplagt og sliten hver gang været var grått eller det regnet. Mormor levde med dette hele livet og fant aldri noen løsning, og jeg trodde jeg måtte ha det som henne og leve livet som værsyk helt til fastlegen en dag litt tilfeldig kommenterte hvor lave nivåer av D-vitamin jeg alltid hadde på blodprøvene. Er du trøtt og uopplagt? spurte hun. Ja, tenk det.


For meg har det hjulpet å ta høydose D-vitamin. Jeg har fremdeles lave nivåer på alle blodprøver, så jeg pøser på med vitaminer, og for meg hjelper det. Å slutte å være værsyk i et land som Norge betyr ganske mye. Vi har tross alt voldsomt mye vær. Før lengtet jeg alltid bort til varmere strøk når det var grått og snøen lavet ned. Nå koser jeg meg heller med været og løper ut hver mulighet jeg får. Hva gjør du i snøværet? Har du noen vær-triks som du vil dele?

222 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page